2009 Hasiči informují

Tento rok uplyne 120 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Žiželicích. Je to velká příležitost k oslavě, kterou plánujeme na sobotu 18. července 2009. Na programu bude slavnostní průvod obcí, soutěž hasičů na místním fotbalovém hřišti a večerní zábava s hudbou. Bližší program zveřejníme v příštím čísle novin.

Před oslavami nás čeká ještě mnoho práce. V plánu máme výstavbu přístřešku za hasičárnou a zhotovení a usazení sušáku na hadice. Důležitým úkolem bude renovace hasičské techniky, její údržba a účast členů sboru na patřičných školeních.

Také letos se budou naši mladí členové účastnit akcí požárního sportu. Hned v květnu proběhne soutěž mladých hasičů ve hře Plamen. Budeme jim držet palce, aby se umístili tak dobře jako v minulém roce. Následovat bude soutěž dorostu na Kutnohorsku. Novinkou je účast dorostenek na místních soutěžích. Na podzim proběhne první kolo hry Plamen. Výsledek tohoto kola se započítává do jarního kola příštího roku, tedy roku 2010.

Ve čtvrtek 30. dubna zveme všechny příznivce na tradiční akci pálení čarodějnic a stavění máje za hasičárnou.                                                                                                           hasiči

Komentáře pro ty z Facebooku

komentáře